To Συνεργαζόμενο Κέντρο Τροφίμων και Διατροφικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνεισφέρει ή έχει συνεισφέρει στο πρόγραμμα εργασιών του ΠΟΥ μέσα από τις παρακάτω δραστηριότήτες, που παρουσιάζονται ξεχωριστά για κάθε αντικειμενικό στόχο:

Υποστηρίζει τον ΠΟΥ και τα Κράτη Μέλη στον σχεδιασμό διατροφικής πολιτικής και διατροφικών οδηγιών.

 


Υποστηρίζει τον ΠΟΥ και τα Κράτη Μέλη στην ανάπτυξη εθνικών και διεθνών συστημάτων εποπτείας για τη διαθεσιμότητα και την κατανάλωση τροφίμων.

 


Υποστηρίζει τον ΠΟΥ στην εκτίμηση της επάρκειας της διατροφικής πρόσληψης του γενικού πληθυσμού στα Κράτη Μέλη.

 



Εκτιμά τη συμβολή της εκτός σπιτιού σίτισης στην επιδημία της παχυσαρκίας.

 



Συμβάλλει στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας των Κρατών Μελών του ΠΟΥ σε θέματα διατροφής, σωματικής δραστηριότητας και παραγόντων κινδύνου χρόνιων νοσημάτων.

 



Εκτιμά τη διατροφική σύνθεση των παραδοσιακών τροφίμων και το ρόλο τους στη σύγχρονη διατροφή.

 

CHANCES EPIC EURRECA DAFNE DIETARY GUIDELINES FOOD COMPOSITION TABLES
 
HOME CONTACT US